Om Skalk Junior

Skalk Junior er det nye historiemagasin for børn. Det  udkommer fire gange årligt og er fyldt med viden, artikler, tema, børnereportere, krydsord, tegneserie m.m.

I Skalk Junior deler vi begejstringen for arkæologien og historien med de yngre generationer. Børnene får større indblik i historien og lærer at forholde sig kritisk til deres omverden, mens hele familien får noget at tale om.

Artiklerne i Skalk Junior er skrevet af fagfolk, men i børnehøjde og på børnenes præmisser. Emnerne er varierede og fængende, overraskende og finurlige. 

Aktuelle artikler finder også plads i magasinet, f.eks. i temaet om hekse, hvor fortællingen om heksebørn i Nigeria foldes ud i det første nummer. Når magasinets børnereportere besøger museer og kulturseværdigheder, oplever læserne, at børn på deres egen alder forholder sig til historien. Børnereporterne skifter i øvrigt for hver udgivelse.

 

Skalk Junior giver børnene en forståelse af, hvor vigtigt det er at vide noget om vores fortid, hvor vi kommer fra, og hvordan historien har indflydelse på vores samtid. 

Med Skalk Junior får børn større indsigt i fortiden og bliver dermed bedre til at sortere i de mange informationer, de støder på i hverdagen. Med andre ord styrkes deres kritiske tilgang til viden, herunder historieforfalskning og fake news.

Magasinet har et indbydende, moderne layout med flotte illustrationer lavet særligt til Skalk Junior.

Skalk Junior  er populærvidenskabelig formidling til børn. Artiklerne i Skalk Junior er skrevet af dygtige fagfolk og eksperter, og herefter redigeret, så fortællinger og ordvalg matcher børn fra ca. 8 år og opefter.

Skalk Junior kan købes i vores WEBSHOP og i 20 førende museumsbutikker i hele landet.