Tidsskriftet Skalk var nyskabende, da det udkom første gang i 1957. Det var helt unikt at formidle viden om Danmarks fortid med mange illustrationer. Det gjorde Skalk let tilgængelig for alle.

“Skalk vil ikke træde gamle spor brede. I udseende som i indhold vil han gå sine egne veje. Museumsstøv vil være ham vederstyggeligt.” skrev Harald Andersen (1930-2005) i første udgivelse. Han fortsatte som redaktør til 1993. Hans skarpe blik for den gode historie og det lette sprog gjorde ham på en gang respekteret og frygtet blandt skribenterne. Han stillede store krav og ændrede ofte markant i forfatterens tekst, indtil han var tilfreds.

Haralds tilgang er i dag dybt forankret i Skalks DNA: at gøre forskning og videnskabelige resultater om Danmarks historie let tilgængelige for alle. Spændende historier, godt fortalt i et let sprog med illustrationer, der letter forståelsen. I dag lader vi dog forfatternes personlighed skinne mere igennem i de færdige artikler end tidligere.

En stærk faglig redaktionsgruppe blev etableret i 2019. I 2023 blev layout og format ændret, så Skalk i dag fremstår som et moderne og lækkert, populærvidenskabeligt magasin, der kan læses og diskuteres med stor interesse og fornøjelse i sofaen, ved spisebordet og på rejsen.

Alle de snart 400 udgivelser fra 1957 til i dag kan købes som trykt magasin i vores webshop og læses digitalt med abonnement.

I dag har Skalk over 10.000 faste abonnenter og langt flere læsere. Læserne er jævnt fordelt over hele landet, ligesom alle egne af landet er jævnt repræsenteret i magasinets artikler. Skalk leveres desuden til ca. 400 abonnenter i mere end 20 andre lande – fra Norge til Australien.

1957
FØRSTE UDGIVELSE

Tidsskriftet Skalk udkommer første gang med Harald Andersen, som redaktør. Georg Kunwald, Olfert Voss og Mogens Ørsnes er med i redaktionen.

1964
FLERE UDGIVELSER

Skalk udkommer nu 6 gange årligt.

1973
56.000 ABONNENTER
2019
REDAKTIONSGRUPPE

Et advisory board med faglige, eksterne eksperter fra hele landet sikrer den faglige kvalitet.

2023
NYT LAYOUT

Magasinet Skalk blev fysisk større (17×24 cm) og fik nyt og tidssvarende layout.