Fra Lejres skatkammer

Som det vil huskes, lod Skalk for et par år siden, med salg for øje, fremstille et antal kopier af et smykke, fundet under udgravning i Lejre. Det blev hurtigt udsolgt til beklagelse for mange, som gik forgæves. I forløbne efterår har der igen været gravet på den store vikingegravplads ved den berømmelige by; mange nye ting er kommet for dagen og blandt dem endnu et smykke egnet til eftergørelse.

Af Skalk annonce

Tegningen viser det i naturlig størrelse; en rund broche belagt på forsiden med slyngende bånd i et kunstfærdigt mønster. (Fig. 1) Det lå i en lille og uanselig grav, hvor man ikke på forhånd ville vente at finde en sådan skat. Af kvinden, hvis hals det har smykket, var der ikke meget tilbage.

Billede

Fig. 1. Ingen billedtekst

Smykket er af bronze, men Skalk har ladet det eftergøre i sølv, et materiale, som på ingen måde er dets natur imod. Kopierne er, som originalen, på bagsiden forsynet med nål samt øsken med en lille vedhængende ring. Smykket kan bestilles ved skriftlig eller telefonisk henvendelse til Skalk (adresse og telefonnummer se nedenfor). Prisen er 40,00 kr.