Skalk Junior

Skalk Junior er det nye historiemagasin for børn. Det  udkommer fire gange årligt fyldt med viden, artikler, tema, børnerapportere, krydsord, tegneserie m.m.

I Skalk Junior deler vi begejstringen for arkæologien og historien med de yngre generationer. Børnene får større indblik i historien og lærer at forholde sig kritisk til deres omverden, mens hele familien får noget at tale om.”

Artiklerne i Skalk Junior er skrevet af fagfolk men i børnehøjde og på børnenes præmisser. Emnerne er varierede og fængende, overraskende og finurlige. 

Aktuelle artikler finder også plads i magasinet, f.eks. i temaet om hekse, hvor fortællingen om heksebørn i Nigeria foldes ud i det første nummer. Når magasinets børnereportere besøger museer og kulturseværdigheder, oplever læserne, at børn på deres egen alder forholder sig til historien.

Skalk Junior giver børnene en forståelse af, hvor vigtigt det er at vide noget om vores fortid, hvor vi kommer fra, og hvordan historien har indflydelse på vores samtid. 

Med Skalk Junior får børn større indsigt i fortiden og bliver dermed bedre til at sortere i de mange informationer, de støder på i hverdagen. Med andre ord styrkes deres kritiske tilgang til viden, herunder historieforfalskning og fake news.

Magasinet har et indbydende, moderne layout med flotte illustrationer lavet særligt til Skalk Junior.

Jeg synes, det er et vildt fedt blad. Lige først troede jeg, det var sådan et blad, der gerne vil liste kedelig historie ind, uden at jeg opdager det. Men det er slet ikke kedelig historie. Det er som at læse en spændende bog. En meget kort bog! Men god!” Smilla, 10 år

”Tegneserien om Sommer og Atlas var det første jeg kastede mig over. Den var mega spændende! Og så handlede den om hekse! Jeg elsker tegneserier! Men jeg kunne også godt lide mange af de andre artikler.” Jonathan, 10 år