Hulbælter
En ny og gådefuld anlægstype fra jernalderen dukker op flere og flere steder.
De mest almindelige spor af jernalderanlæg, som danske arkæologer finder ved udgravninger, er stolpehuller til huse og hegn, gruber og grave. Disse velkendte anlægstyper lader sig relativt let forklare og sætte ind i den store sammenhæng, vi søger i jagten på at forstå jernalderens samfund.
Den ældre jernalder er den periode i vor oldtid, hvor vi har det mest alsidige kendskab til samfundet og dets mennesker: huse, landsbyer, gravpladser, veje, marker, husdyr og afgrøder, vogne, redskaber og meget mere tegner tilsammen et bredspektret og nuanceret billede. Ja, selv menneskene kan vi se og røre ved, hvis ikke det var fordi, Tollund- og Grauballemanden og de andre moselig ligger godt beskyttet bag tykt glas i museernes udstillinger. Men siden år 2000 er en ny anlægstype – hulbælterne – for alvor begyndt at dukke op så mange steder, at den ikk…
Bliv abonnent
Du skal være betalende abonnent for at læse hele indholdet af denne artikel.
Log ind her
Velkommen til Skalks e-arkiv og medlemsfordele
Du skal have et aktivt Skalk-abonnement for at få adgang til Skalks store artikelsamling med spændende viden og til rabatordningen i webbutikken. Brugernavn og password fremgår af mailen, som du fik ved oprettelsen af dit abonnement*. Se afsnittet ”Dit log ind til Skalk.dk”.
Hvis du ikke har ovennævnte mail, skal du først kontakte os pr. mail/telefon og få en aktiveringskode. Derefter kan du registrere dig som medlem ved at klikke her: betalende medlem uden log ind og udfylde formularen.
- Dit medlemsnummer (abonnementsnummer) - står over dit navn på den adresselabel, som følger med Skalk-udsendelsen
- Aktiveringskode - får du hos Skalk
- Email - skal være den samme, som du har registreret hos Skalk
- Password - vælger du selv
Er du i tvivl eller mangler du informationer, kan du kontakte os på mail ved at klikke her: kontakt Skalk eller på telefon +45 86 27 37 11.
* Gælder fra 2018.