Helsekost i middelalderen
Åreladninger, igler og mystiske afkog – eller helsekost og diætetik?
Som i dag, var mennesker i middelalderen optaget af deres sundhed. Åreladninger, igler og mystiske afkog fremhæves ofte, når populærkulturen illustrerer middelalderens sygepleje. I nogle tilfælde er det ikke langt fra sandheden. Men middelalderens sundhedsforståelse er langt mere kompleks. For eksempel spillede helsekost og diætetik en betydelig rolle i forhold til at helbrede syge og holde de raske sunde.
Således er middelalderens sygdomsforståelse knyttet tæt sammen med den måde mad og fødevarer blev opfattet. Nogle af de bedste eksempler på dette er de manualer, der længe før palæo-bølge og glutenfri produkter, sammenkoblede den rette kost med et sundt legeme.
Sygdomsforståelse
Middelalderens krops- og medicinforståelse byggede i store træk videre på den antikke lære overleveret til Vesteuropa gennem den arabiske verden. Her havde Hi…
Bliv abonnent
Du skal være betalende abonnent for at læse hele indholdet af denne artikel.