Stormandsgården ved Erritsø
En stærkt befæstet gård var måske en del af af det danske forsvar mod kejser Ludvig den Fromme, da han invaderede Danmark i 815 e.Kr., men ifølge kilderne netop blev stoppet ved Lillebælt.
På et højtliggende punkt lige syd for Fredericia har arkæologer gennem de sidste år udgravet resterne af en stærkt befæstet stormandsgård, som godt kan ses som en borg, når man ser på stedets beliggenhed. Befæstningen stammer tilbage til tiden omkring de danske konger Godfred og Harald Klak i begyndelsen af 800-tallet, hvor landet blev invaderet sydfra.
I foråret 815 e.Kr. sendte den frankiske kejser Ludvig den Fromme (814-840) en hær af saksere og abodritter af sted for at besætte Jylland. Målet var at få styr på danernes konger. Efter kong Godfreds (799-810) sønner var kommet til magten, ville de ikke anerkende freden ved frankerrigets grænse ved Ejderen. Eksilkongen Harald Klak (død 842) var med til at opildne konflikten på kejser Ludvigs side. Vi ved fra kilderne, at tropperne nåede til Lillebælt, men fremrykningen standsede. Vi har fu…
Bliv abonnent
Du skal være betalende abonnent for at læse hele indholdet af denne artikel.