bog_den-danske-chokoladehistorie

Den Danske Chokoladehistorie

Medlemspris: 248,00 kr.
Pris: 288,00 kr.
Bliv medlem her

Annette Hoff

326 sider, indbundet. 2016.

Den Danske Chokoladehistorie bringer hele fortællingen om danskernes forbrug af chokolade – fra 1700-årenes luksusdrik og frem til nutidens Yankie-barer og gourmetchokolade. Bogen er tredje bind i Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie om danskernes hverdagsbrug af de importerede nydelsesmidler.
Den Danske Chokoladehistorie rummer de ældste kageopskrifter med chokolade, og de tidligste chokoladefrabrikkers varer beskrives sammen med familieerindringer om den varme drik og de første spisechokolader. Nutidens oplevelsesøkonomi, afrikansk børneslavearbejde og Fairtrade runder bogen af.

Annette Hoff fik 24. november 2016 tildelt Kulturministeriets forskningspris, Julius Bomholdtprisen, for serien Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie.

Omtaler:

– "Annette Hoff er lige så vidende og velskrivende i sit tredje bind om Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie … Efter at have serveret kaffens og teens historie inviterer seniorforsker, dr. phil. Annette Hoff til righoldige smagsprøver på chokoladens bord i serien om Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie, der med udsendelsen af det tredje bind fremstår som en gennemarbejdet, alsidig og velfortalt krønike." JP Kultur, lørdag d. 24. september 2016. 5 ud af 6 stjerner. Anmeldt af Lars Ole Knippel.

– "Meget grundig bog om chokoladens kulturhistorie." Lektørudtalelse ved Louise Urban Andersen.

– "Et velskrevet pragtværk og en oplysende lystrejse gennem 300 års dansk chokoladehistorie og samfundsudvikling. Gå ombord i chokoladen og kast dig over denne fine bog." Litteratursiden.dk, 21. september 2016.

Betalingskort
  • visa_35_old.gif
  • dankort_35.gif
  • master_35.gif
  • maestro_35.gif