
Ribersalt
Salt var en af middelalderens vigtige handelsvarer. Anselige mængder medgik til konservering af smør, kød og ikke mindst fisk - alene Øresundssilden skabte et overvældende behov. Fra historiske kilder ved vi, at der i den nordfrisiske marsk foregik saltudvinding, og at produktet solgtes på markeder i Ribe og flere byer i Slesvig. Saxo omtaler omkring 1180 saltindustrien, og et halvt hundrede år senere nævnes den i Kong Valdemars jordebog. Man får indtryk af en omfattende virksomhed, der har sat et betydeligt apparat igang, og som må have efterladt sig spor.
Af Werner Prange
Læs artikler 1957-2015 Bliv digital abonnent
Læs alle artikler 1957-d.d. Læs artikel
10 kr.
Udgave: Skalk 1982:2 © Skalk og forfatterne. Gengivelse er kun tilladt efter skriftlig aftale og altid med tydelig kildeangivelse. Redaktør: Louise Mejer. Ansvarshavende redaktør: Jacob Buhl Jensen.